Chór Mam „Ave Maria”

„Jak wielką moc posiada śpiew, rozprasza wszystkie nasze smutki, koi gniew”. Dołącz do Chóru Mam – daj się ponieść muzyce, ucz się, rozwijaj i przeżywaj niezapomniane chwile.

O projekcie:

Chór Mam AVE MARIA powstał w 2019 roku. Jesteśmy zespołem w pełni amatorskim, większość z nas nie posiada wykształcenia muzycznego, a jedynie pała chęcią rozwoju swego talentu muzycznego. Łączy nas pasja do wielbienia Boga śpiewem oraz dążenie do podejmowania nowych wyzwań muzycznych. Repertuar naszego chóru stanowią głównie pieśni religijne, tradycyjne i współczesne kompozycje muzyki liturgicznej. Jednak od czasu do czasu sięgamy również po repertuar rozrywkowy i poezję śpiewaną. Naszym dyrygentem jest Marta Szeliga, żona, mam trójki dzieci, doświadczona chórmistrzyni i pedagog śpiewu, wykładowca w Szkole Śpiewu Liturgicznego u o. Dominikanów na warszawskim Służewie.

Gdzie i kiedy odbywają się zajęcia:

Próby chóru odbywają się:

• w każdy poniedziałek,
  • w godzinach 10:00 – 12:00,
  • w sali Fundacji „W Sercu Matki” przy ulicy Bażantarni 3 w Warszawie.

Dwa razy w miesiącu zapewniamy muzyczną oprawę Mszy Świętej w kościele pw. bł. Władysława z Gielniowa na warszawskim Natolinie:

• w 1. czwartek miesiąca o godzinie 10.00 dla Wspólnoty Mam,
  • w 4. niedzielę miesiąca o godzinie 18.00 dla młodzieży i dorosłych przygotowujących się do sakramentu bierzmowania.

Ponadto występujemy podczas koncertów organizowanych przez Fundację „W Sercu Matki” oraz korzystamy z różnych zaproszeń na mniejsze występy koncertowe czy wieczory poezji.

Oferujemy naprawdę wiele:

• trening świadomego śpiewania,
  • naukę odczuwania swojego ciała,
  • naukę śpiewania na głosy,
  • współpracę w grupie,
  • możliwość służenia przy ołtarzu,
  • okazję do oswajania swojego lęku, możliwość obycia scenicznego czy prezentacji przed życzliwą publicznością,
  • możliwość wejścia w nowe relacje, w przyjaźnie, w grupę wsparcia,
  • możliwość miłego spędzenia czasu, zrobienia czegoś dla siebie,
  • całą gamę ćwiczeń kształtujących prawidłową postawę ciała, koordynację wzrok-oko-ucho,
    ćwiczeń rozwijających kreatywność, wyobraźnię, poprawiających pracę mięśni, niwelujących napięcia
    w ciele i usprawniających pracę hormonów.

Szczegóły:

Aby do nas dołączyć, nie trzeba przechodzić przez przesłuchanie, posiadać doświadczenia w śpiewie czy umieć czytać nuty. Wystarczą jedynie chęć i gotowość do śpiewania, oraz zaangażowanie.

Na każdej próbie dostępne są herbata i poczęstunek, a wsparcie i radosna atmosferę podczas prób otrzymasz GRATIS! 🙂

Dowiedz się więcej!

Zajęcia dla mam

Na próby zapraszamy mamy z dziećmi. W naszej sali znajdują się zabawki, przybory do malowania; do dyspozycji jest kuchnia i toaleta.

Składka

Miesięczna opłata za zajęcia wynosi 100 zł.
Gdyby jednak składka stanowiła dla Ciebie za duże obciążenie, znajdziemy rozwiązanie. Niech finanse nie będą przeszkodą w dołączeniu do chóru.

Zapisy

Skontaktuj się z nami pod adresem info@fundacjawsercumatki.pl lub telefonicznie pod numerem
789 455 823.

Tak wyglądają nasze zajęcia

Rozwijaj swój talent wokalny razem z Chórem Mam Ave Maria. Serdecznie zapraszamy! Jeśli nie jesteś pewna, czy to zajęcia dla Ciebie, przyjdź i przekonaj się sama! Zdjęcia prezentują nasze spotkania i koncerty.

Napisz do nas!

Chciałbyś zadać pytanie odnośnie jednego z projektów, albo może masz pomysł jak wspomóc działania Fundacji? Skontaktuj się z nami!