Konsultacje z dietetykiem i terapeutą Medycyny Świętej Hildegardy
„Najlepszym uzdrowiskiem na świecie – obok światła, powietrza, wody i ziemi – jest kuchnia prowadzona z wyczuciem, starannością i miłością.”
Św. Hildegarda z Bingen
Z radością informujemy, że Fundacja “W Sercu Matki”
nawiązała współpracę z Anną Wyszyńską,
psychodietetykiem i terapeutą medycyny Św. Hildegardy,
od wielu lat związaną z Polskim Towarzystwem Przyjaciół Świętej Hildegardy.
Gorąco zachęcamy do korzystania z konsultacji!
Konsultacje prowadzone są w piątki, w godzinach 10.00-18.00, według zapisów, które prosimy umawiać telefonicznie pod numerem: 507 805 776

Konsultacje odbywają się w piątki w salce Fundacji

W godzinach 10:00 – 18:00,
jedna konsultacja trwa ok. 40 minut

Koszt pierwszej konsultacji
to 120 zł.

ZAPISY TELEFONICZNE:
507 805 776
Szczegółowy cennik:
Pierwsza konsultacja diagnostyczna (ok. 40 minut): 120 PLN
Podczas konsultacji diagnostycznej, obok nawiązania kontaktu z klientem, zebrany będzie dokładny wywiad, który pomoże w rozpoznaniu potrzeb, kierunku zmian, które będą wnikliwie omawiane podczas konsultacji dietetycznych.
Konsultacja dietetyczna po odbytej konsultacji diagnostycznej (60 minut): 210 zł
Konsultacja dietetyczna podczas, której przekazywane będą zindywidualizowane wskazówki dotyczące codziennego odżywiania się, zgodnie z potrzebami rozpoznanymi w czasie konsultacji diagnostycznej.
Istnieje możliwość utworzenia grupy do 4 osób, które skorzystają wspólnie z konsultacji w ramach podanej stawki wówczas koszt osobowy spotkania będzie rozłożony na określoną liczbę osób.
Kilka zdań o Prowadzącej:
Anna Wyszyńska – wcześniej pracowała jako pedagog specjalny – socjoterapeuta po Akademii Pedagogiki Specjalnej, jednak jej zamiłowania przyrodnicze i gastronomiczne oraz głębokie alergie i problemy zdrowotne synów, ostatecznie „przesterowały” jej patrzenie na własną drogę zawodową – podjęła i ukończyła studia uzupełniające psychodietetyczne w Wyższej Szkole Nauk Społecznych w Lublinie. Za sprawą rodzicielskich doświadczeń, siłą rzeczy, stopniowo zmieniały się jej poglądy na „zdrowe odżywianie”. Z czasem, na długą listę pytań ( np. „skąd niszcząca siła w ziarnie, które żywiło tyle pokoleń?…”) zaczęły pojawiać się odpowiedzi. Ze względu na te doświadczenia została członkiem Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, później jednak zetknęła się z postacią i niezwykłym dorobkiem św. Hildegardy z Bingen, co przyniosło odpowiedzi na wiele pytań, uporządkowało (i wciąż porządkuje) jej świat dietetyki, medycyny, ziołolecznictwa. Została członkiem Polskiego Towarzystwa Przyjaciół św. Hildegardy.
Po wprowadzeniu zmian w swojej codziennej kuchni z zapałem zaczęła propagować tę dietetykę poprzez artykuły, wykłady na różnych sympozjach, wywiady, czy autorskie warsztaty lub cykle warsztatów kulinarnych „Gotuj ze św. Hildegardą”, by pomagać innym wprowadzać założenia tej dietetyki w zwykłą codzienność. W swoim poradnictwie indywidualnym także opiera się na wiedzy, którą pozostawiła ta niezwykła Mniszka. Jako psychodietetyk łączy wiedzę dietetyczną z wiedzą o mechanizmach psychologicznych wpływających na nasze życie.
Widząc głębokie i holistyczne, a jednak – w razie potrzeby – niezwykle zindywidualizowane podejście Benedyktynki do zdrowia i choroby człowieka, sama również wciąż szukała przyczyn i sposobów indywidualnego podejścia do zdrowia swoich klientów, została więc także konsultantką programu LEAP, by korzystać z najnowszych możliwości diagnostycznych w dziedzinie nadwrażliwości pokarmowych.
Lubi gotować, a jeszcze bardziej – dzielić się wiedzą i umiejętnościami związanymi z kuchnią św. Hildegardy. Poza walorami zdrowotnymi – ceni smak i prostotę tej kuchni. Lubi przebywać zarówno wśród przyrody (np. rozróżniać głosy ptaków śpiewających) jak i przebywać wśród życzliwie usposobionych ludzi, a także słuchać muzyki stworzonej przez ludzi jak np. muzyka poważna, poezja śpiewana i in. Sama też bardzo lubi śpiewać i tańczyć lubi też marsz, ruch na świeżym powietrzu.
