Szczegóły wydarzenia

  • Online
  • 12 października 2022
  • środa, 18:30 do 19:00

Contact event manager

1 2 3 4

Zarezerwuj bilet

Thank you Kindly

Wykład on-line: “Wpływ diety na zachorowalność na COVID-19 i nie tylko”; Prowadzenie: Paweł Jagielski, dr n. o zdrowiu

Online

środa, 18:30 do 19:00
12 października 2022

000000

Wykład on-line: “Wpływ diety na zachorowalność na COVID-19 i nie tylko”; Prowadzenie: Paweł Jagielski, dr n. o zdrowiu

Online

środa, 18:30 do 19:00
12 października 2022

DRUKUJ

Sylwetka Prowadzącego:

Paweł Jagielski dr n. o zdrowiu, żywieniowiec, analityk danych, absolwent studiów magisterskich na kierunku Ochrona Środowiska na Uniwersytecie Jagiellońskim, jak też studiów podyplomowych „Bezpieczeństwo żywności i żywienia, żywienie a zdrowie” – w Instytucie Żywności i Żywienia w Warszawie, „Analizy instrumentalne w ocenie jakości żywności” – na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie, „Biostatystyka” – w MCKP UJ w Krakowie, „Omics Data Science – Bioinformatyka i Analiza Wielkoskalowych Danych Biomedycznych” w ICM UW w Warszawie. Rozprawę doktorską na Wydziale Lekarskim w Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego obronił w 2018 roku. Od 2014 roku pracownik Zakładu Żywienia Człowieka (od 2020 roku Zakład Badań nad Żywieniem i Lekami) w Instytucie Zdrowia Publicznego UJ CM. Jego zainteresowania naukowe dotyczą mikrobioty jelitowej, epigenetyki, otyłości, immunomodulacji, Big Data i Data Mining. Jest autorem i współautorem 119 publikacji naukowych.

 

Drukuj swój bilet